За една година, Канаѓаните потрошилe 908 милиони американски долари на легален канабис

0

Канаѓаните потрошиле околу 908 милиони американски долари на немедицински канабис во првата година од легализацијата, но продажбата преку интернет опаднала поради отворањето на повеќе локации за купување на канабис.

Канада го легализираше канабисот на 17 октомври 2018 година, станувајќи втора земја во светот по Уругвај што го легализираше лекот.

Во текот на целата година, пристапот на Канаѓаните до продавниците за канабис се зголемил. Бројот на продавници за малопродажба скокнала од 217 минатиот март на 407 во јули. Алберта може да се пофали со најголем број продавници на 176 .

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.