Skopje Street Food Festival

0

Skopje Street Food Festival е настан кој ќе ви овозможува на едно место да ја пробате најкултната улична храна во Скопје. Овој настан ќе се одржи од 21 до 23 септември во Градски парк поточно позицијата е лостов цвет или по нашки сепарињата на фонтана. На фестивалот ќе земат учество над 20 урбани локали кои ќе имаат можност на лице место да ги приготват своите најдобри улични специјалитети.

Исто така овој настан има хуманитарна цел. Во соработка со организацијата „Ретвитни Оброк“, 10% од приходот од фестивалот се наменети за обезбедување на намирници за подготовка на оброци за социјално загрозени лица. Свои работилници за едукација и анимирање на најмладите посетители, како и продажба на креативни изработки ќе имаме ние  ХОПС и организацијата за самохрани мајки ONE CAN.

Целиот настан ќе биде зачинет со многу натпревари на кој учество ќе може да земат сите оние кои ќе бидат храбри да го прифатат предизвикот. Наскоро ќе бидат објавени подетални информации околу натпреварите.

Програма на фестивалот ќе се одвива во следниве термини:

– За петочкото ѕенѕање и шизење ќе биде одговорна групата урбани гурмани бетер ноун ас Funky Fresh DJ’s:
Oky Doky
Strajk
Drazi Drags
Ilich
Goce Saf

Саботната и неделната агенда ќе бидат објавени во следните неколку дена…

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.