Програма за доделување на стипендии за AIDS2020

0

23-та Меѓународна конференција за СИДА (СИДА 2020) ќе се одржи од 6 – 10 јули во Оукланд и Сан Франциско. Оваа конференција воедно е и најголем светски собир за ХИВ и СИДА. Биеналето на конференцијата служи како пресек на науката, застапувањето и човековите права. Секоја конференција е можност за зајакнување на научните достигнувања за ХИВ, програмите и политиките за ХИВ и застапување за постигнување на ефективен одговор.

Преку програмата за стипендии, организаторите на конференцијата имаат за цел да ја направат AIDS2020 достапна за луѓето што активно придонесуваат во конференциската програма, живеат со ХИВ, млади луѓе и оние кои припаѓаат на клучни или ранливи популации. Оваа програма обезбедува финансиска помош за да им помогне на луѓето, и да им овозможи корист од конференцијата.

Програмата за стипендии AIDS2020 ќе биде најголемата досега, со цел да се поддржат 1.600 делегати да присуствуваат на конференцијата во Сан Франциско и Оукланд. Организаторите на конференцијата се посветени на обезбедување на поставките за ограничени ресурси и поединците да претставени на СИДА 2020 година. При приоретизирање на учеството во програмата на групи и лица од овие поставки, конференцијата создава патеки за директно распространување на научните знаења и најдобрите практики од конференција за локалните програми и поединци во заедниците каде што може активно и ефикасно да се спроведе.

Кандидатите за стипендии можат да аплицираат за еден или повеќе од следниве грантови:

  • Регистрација за конференцијата (вклучува пристап до сите сесии и изложби)
  • Патување (однапред платена авионска карта со најниска достапна цена, од најблискиот меѓународен аеродром и само за датумите на конференцијата)
  • Сместување (заедничка просторија во хотел со буџет само за датумите на конференцијата)
  • Скромен дневен буџет за време на конференцијата (6-10 јули 2020 година).

Апликациите се прифаќаат преку мрежна платформа до 23 јануари 2020 година (23:59 часот по Централноевропско време)

Повеќе за стипендиите можете да дознаете од следново видео.

Повеќе информации и апликација на овој линк.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.