Препорачуваме – „Стонираниот философ“ од Ц. Алан Тејлор

0

Стонираниот философ од Ц. Алан Тејлор

Врз основа на една вистинска приказна, книгата дава интроспективен поглед на животот на еден корисник на опијати кому не му одговораат конвенционалните третмани. Оваа книга служи како ефикасен додаток на која било програма за лекување на зависности од дроги. Искуствата се изложени на начин многу поразличен од кој било друг и на читателот му покажува нова надеж. Препорачлива е за сите заинтересирани за терапијата, третманите со бупренорфин, третманите од злоупотреба на супстанции, алхемија и многу повеќе. Таа е важен извор на информации за членовите на семејствата на луѓето кои користат дроги, како и за оние кои се наоѓаат во затвор или што се соочуваат со затворски казни. Ова е исто така важен учебник за оние кои се занимаваат со намалување на штети од употреба на дроги, оние кои сакаат да знаат за внатрешните состојби на корисникот / затвореникот / поранешниот ум. Во оваа творба авторот ве става во совозачкото седиште и ве води низ пеколот и назад.

Подготвува Ирена Јовановска.

ПДФ Издание Онлајн Издание

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.