Повик за обучувач за Зимска школа за превенција на дроги и ХИВ во Косово

0

НВО Лавиринт во соработка со здружението „ХОПС – Опции за здрав живот Скопје“ организира петдневна Зимска школа за превенција на дроги и ХИВ, преку проектот „Превенција на ХИВ и употреба на дроги помеѓу граѓаните од пограничните области“.

Зимската школа ќе се одржи во период од 07.03.2016 – 11.03.2016 (понеделник – петок), со што ги покануваме сите заинтересирани кандидати да се пријават за следнава позиција:

 • Обучувач.
  • Локација на одржување: Приштина, Косово.
  • Период на ангажман: еден месец.
  • Број на обучувачи: 3.
  • Земја на потекло: двајца обучувачи од Косово и еден обучувач од Македонија.

Главни задачи и обврски:

 • Главната улога на обучувачитее да спроведат петдневна обука за превенција на ХИВ и употреба на дроги.
 • Од обучувачите се очекува:
  • Да подготват ppt. презентации и програма за обука,
  • Да развијат агенда,
  • Да извршат евалуација на прашалници,
  • Да одржат петдневан обука за употреба на дроги и превенција на ХИВ,
  • Да пополнат листа на работни саати,
  • Да подготват извештај од Зимската школа.

Квалификации:

 • Завршени додипломски студии во релевантна област (медицина, социјална работа, правен факултет или хуманистички науки).
 • Најмалку петгодишно искуство во полето на ХИВ превенција, употреба на дроги и одржување обуки.
 • Комуникациски вештини и вештини за интерактивна работа.
 • Познавање на организациите од граѓанскиот сектор во Македонија.
 • Одлично познавање на македонскиот јазик (пишан и говорен).
 • Познавање на англиски и/или албански ќе се смета за предност.
 • Искуство во полето на ХИВ превенцијата и употреба на дроги.

Начин на пријавување

 • Кратка биографија или CV.

Потребните документи, на македонски или англиски јазик, можете да ги испратите на следнава адреса vaskac@hops.org.mk, најдоцна до 21.02.2016.

Само кандидатите кои ги исполнуваат критериумите ќе бидат дополнително контактирани.

Нецелосни пријави и пријави пристигнати по крајниот рок нема да бидат разгледувани

​За детален опис на надлежности кликнете тука.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.