“Play safe” – (Забавувај се безбедно)

0

Вчера во ГЕМ клубот, ХОПС организираше проекција на документарниот серијал “Play safe” (Забавувај се безбедно). Специјален гостин на настанот беше Еди Еинбиндер, психотерапевт за намалување на штети од Центарот за оптимално живеење во Њујорк и продуцент на “Play safe”.

Документарецот го проследија околу 50-тина гости кои подоцна дискутираа со Еди за принципите за намалување на штети од употреба на дроги и достапните програми за третман во САД и некои европски земји.

Оние кои не успеаа да дојдат на настанот, документарниот серијал “Play safe” може да го изгледаат на овој ЛИНК.

Еди е расположен за споделување на своето искуство со индивидуална и групна психотерапија за намалување на штети и сите заинтересирани може да го контактираат преку неговиот вебсајт.

Линк до албумот на Фејсбук.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.