Пет работи што ги научивме на состанокот на ОН за дрога оваа година

0

Тимот на Драгрипортер присуствувал на Комисијата на ОН за наркотици, прочитајте некои од пораките и погледнете некои од видеата кои што ги снимиле!

1. Комисијата на ОН за наркотици сѐ уште сонува за свет без дроги

Свет без дрога: Ова бил насловот што го дале на нивниот видео-извештај за состанокот на Комисијата за наркотици за 2009 година, кога владите, и покрај доказот дека нивните политики јасно не функционираат, во основа се копирале и ја повторувале политичката декларација од 1998 година. Тие усвоиле уште еден акционен план за “елиминирање или значително намалување на употребата на дрога и трговија со луѓе за 10 години. Изјавата на министерот не успеала да извлече заклучоци од доказите дека тие не можат да постигнат никакво намалување на побарувачката и понудата и тие повторно ја потврдиле својата заложба за постигнување на свет без дроги. На отворањето имало некои силни, критички говори, на пример, претседателот на Боливија повторно ја бранел легализацијата на кокаинот.

Погледнете го видео за тоа како Џејми Бриџ се осврнал на отворањето на Комисијата во име на работната група за граѓанско општество!

Останатите точки можете да ги прочитате на следниот линк.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.