Онлајн дискусија: Употреба на нови психоактивни супстанции во Западен Балкан и Југоисточна Европа- предизвици, потреби и можности

0

Невладината организација Re Generation, со поддршка на Евроазиското здружение за намалување на штети, ЕРА – ЛГБТИ здружение за еднакви права за Западен Балкан и Турција и DPNSEE, нѐ канат да учествуваме на онлајн дискусија  „Употреба на нови психоактивни супстанции во Западен Балкан и Југоисточна Европа, предизвици, потреби и можности”.

Оваа година, ЕХРА и Факултетот за правни науки, Универзитетот Свонси го презедоа проектот „Нова употреба на психоактивни супстанции во Молдавија, Белорусија, Казахстан, Киргистан, Грузија и Србија“ со цел да се создаде попрецизна слика за употребата на нови психоактивни супстанции и да се проценат одговорите за намалување на штетата и спроведувањето на законот за новонастанатите прашања поврзани со употребата на НПС. Покрај тоа, ЕХРА го финансираше проектот #DAZNAMŠTARADIM имплементиран од невладината организација Re Generation. Двете акции создадоа подетална слика за тоа кои се специфичните прашања поврзани со НПС во Србија. Тие веруваат дека овие прашања треба да бидат соопштени и дискутирани меѓу граѓанските организации во регионот на Западен Балкан и Југоисточна Европа.

Дискусијата ќе се одржи преку Зум во петок 06 ноември 2020 година со почеток во 11:00 часот по средноевропско време и ќе трае приближно два часа.
Можете да пристапите до дискусијата преку следниот линк: https://us02web.zoom.us/j/86130730814

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.