Новозабранети супстанции во категоријата на опојни дроги и психотропни супстанции

0
Како што известува Министерството за внатрешни работи на Република Македонија, Меѓуресорската комисија за дроги на Република Македонија во март 2014 донесе одлука  за забрана на 15 нови супстанции и нивно класифицирање во списокот на опојни дроги и психотропни супстанции. Ова значи дека се забранува нивното производство, поседување , купопродажба и употреба.
Во продожение е списокот на забранетите супстанции објавен во Службен весник бр. 56, од 27.03.2014.
Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.