Кампања за видливост на трансродовите луѓе

0

Иницијативата за заштита и унапредување на правата на трансродовите лица во Северна Македонија, ТрансФормА, во март 2019 спроведува Кампања за видливост на трансродовите луѓе.

#ТрансИнФормирајСе #TDOV

Во ова видео се зборува за основните термини, како што се „пол“ и „род“. Живееме во општество во кое тие се поистоветуваат, па потребно е да се објаснат и да се направи разлика меѓу нив, за подобро да ги разбереме чувствата и идентитетите на трансродовите луѓе.

Основни термини – пол и род

Иницијативата за заштита и унапредување на правата на трансродовите лица во Северна Македонија, ТрансФормА, во март 2019 спроведува Кампања за видливост на трансродовите луѓе.#ТрансИнФормирајСе #TDOVВо ова видео се зборува за основните термини, како што се „пол“ и „род“. Живееме во општество во кое тие се поистоветуваат, па потребно е да се објаснат и да се направи разлика меѓу нив, за подобро да ги разбереме чувствата и идентитетите на трансродовите луѓе.

Geplaatst door Transforma – иницијатива за правата на трансродовите лица во Македонија op Maandag 25 maart 2019

Второто видео од Кампањата за видливост на ТрансФормА содржи кратки приказни за две трансродови личности. Овие двајца активисти говорат за тоа што значат поимите „трансродов маж“ и „трансродова жена“. Запознајте ги!

Запознајте ги Лила и Алекс

Второто видео од Кампањата за видливост на ТрансФормА содржи кратки приказни за две трансродови личности. Овие двајца активисти говорат за тоа што значат поимите „трансродов маж“ и „трансродова жена“. Запознајте ги!#ТрансИнФормирајСе #TDOV

Geplaatst door Transforma – иницијатива за правата на трансродовите лица во Македонија op Dinsdag 26 maart 2019

Извор

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.