Истражување: Неодамнешни промени во европскиот пазар на кокаин

0

Kористејќи методологијата на трендспоттер (методот на трендспоттер вклучува брзо собирање и триангулација на податоци од различни извори, инкорпорирање на повеќе општествени истражувачки методи, како и цртање на брзи методи за проценка и одговор), овој извештај ги истражува знаците за зголемување на достапноста и потрошувачката на кокаин во Европа, во обид да се  разберат неодамнешните промени во пазарот на кокаин.

Студијата ги истражува последиците од овие случувања, акутните здравствени штети поврзани со употребата на кокаин и крек и ги разгледува сегашните реакции на јавно здравство за проблемите поврзани со овие дроги.

Истражувањето на ЕМЦДДА можете да го прочитате ТУКА.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.