Европски извештај за канабис

0

Европски извештај за канабис ™: издание 4, објавено од Prohibition Partners, е најсеопфатниот преглед до денес на европската индустрија за канабис. Ги проучува законодавството, регулативата, големината на пазарот и можностите на пазарот во 33 европски земји, анализирајќи ги бројните точки на податоци.

Европа се смета дека ќе стане најголемиот светски легален пазар на канабис во текот на следните пет години. Само во последните 12 месеци, европската индустрија за канабис пораснала повеќе, отколку во последните шест години. Шест земји најавиле ново законодавство, а над 500 милиони евра се инвестирани во европски бизниси со канабис, како што покажува ексклузивното истражување. Се проценува дека европскиот пазар на канабис ќе биде во вредност од 123 милијарди евра до 2028 година.

Европскиот извештај за канабис ™ 4-то издание испитува:

  • Комерцијални и деловни можности на 33 европски пазари.
  • Промена на законодавството и новите регулаторни упатства низ целиот регион
  • Новите трендови, прогнози на пазарот и увид во индустријата

Основана во 2017 година, Prohibition Partners се специјализира во објаснување на најновите законски случувања и клучните трендови во индустријата за канабис, со цел да помогне во разбирањето на индустријата за канабис и нејзините сегментирани сектори преку авторитативно истражување и уникатни стратешки совети за лиценцирање, регулаторни и деловни можности. Нивните извештаи обезбедуваат најдлабока покриеност на меѓународната индустрија за канабис.

Повеќе за извештајот ТУКА.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.