Дроп центри и теренски тимови

Услуги за намалување на штети од употреба на дроги наменети за лицата коишто употребуваат дроги и нивните семејства, може да добиете во:

  • Дроп ин центар во Кисела Вода (Дуња), од понеделник до петок, 10 – 14 часот, тел. број 02/3130-058.
  • Дроп ин центар во Капиштец – ЗАТВОРЕН!
  • Дроп ин центар во Шуто Оризари секој работен ден, 10 – 14 часот, тел.  број 02/5211734.

​Доколку не можеш да дојдеш во нашите центри, побарај го теренскиот тим кој има:

  • Утрински смени од 7:30 – 10:30, секој работен ден,
  • Втора смена од 11-15 часот секој ден на различни локации, број 075/769-948.

Услуги за поддршка на сексуалните работници/чки и нивните семејства, може да добиете во:

  • Дневниот центар за поддршка на сексуални работници/чки, секој работен ден, од 13 до 17 часот, тел. број 02/2630-499
  • Доколку не можете да дојдете во нашиотцентар, побарајте го Теренскиот тим:
  • На теренот на Отворена сцена или пред Македонска телевизија тимот можеш да го најдеш во вечерните часови секој понеделник, среда и петок.
  • На терен во Шуто Оризари тимот е достапен за тебе во вторник навечер.
  • Тимот што оди во Топаана е на терен секој петок околу пладне.