Дроп центри и теренски тимови

За ЛУЃЕ КОИ УПОТРЕБУВААТ ДРОГИ

Услуги за намалување на штети од употреба на дроги наменети за лицата кои употребуваат дроги и нивните семејства, можете да добиете во:

МестоРаботно времеТелефонски број
Дроп ин центар во Кисела Вода (Дуња)понеделник до петок,
од 10:00 до 14:00 часот
02/313-0058
Дроп ин центар во Шуто Оризарипонеделник до петок,од 10:00 до 14:00 часот02/521-1734
Теренски тим, утринска сменапонеделник до петок,
од 7:30 до 10:30 часот
075/769-948
Теренски тим, пладневна сменапонеделник до петок,
од 11:00 до 15:00 часот
075/769-948

 

За СЕКСУАЛНИ РАБОТНИЦИ

Услуги за поддршка на сексуалните работници/-чки и нивните семејства, може да добиете во:

МестоРаботно времеТелефонски број
Дневниот центар за поддршка на сексуални работници/-чкипонеделник до петок,
од 13:00 до 17:00 часот
02/263-0499
Теренски тим пред Македонска телевизијапонеделник и четврток,
во вечерни часови
077/672-460
Теренски тим во Топаанапонеделник,
11:00 до 16:00
075/863-419
Теренски тим во Шуто Оризаривторник,
11:00 до 16:00
075/863-419