Д-р Роберт Њуман во канцелариите на ХОПС

0

На 7 февруари 2013 година, нашиот колега Влатко Деков, направи интервју со сега починатиот Д-р Роберт Г. Њуман, во просториите на ХОПС. Д-р Роберт Г. Њуман е пионер на метадонската терапија, која стана безбедна замена за хероин,  човекот кој се  бореше да ја редефинира зависноста како хронична медицинска состојба. Почина на 1 август во Менхетен на 80 годишна возраст.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.