Новости

Македонија
Повик за избор на најдобра новинарска статија на тема „Одржливоста и потребата на програмите за намалување на штети од употреба на дроги во Република Македонија“

Поддржи. Не казнувај! Support. Don’t Punish. е глобална кампања за застапување која повикува за подобри политики поврзани со дрогите, кои ќе дадат…

Македонија
Диазепам

Диазепам (бензодиазепам, валиум) е депресант од класата на бензодиазепини, кој поседува анксиолитичко, антиконвулзивно, седативо и мускулно-релаксантско дејство. Диазепамот е синтетизиран од…

1 70 71 72 73 74 93