Новости

Новости
Околу половина милион мажи кои имаат секс со мажи во ЕУ имаат потреба од ПрЕП, но не можат да пристапат до терапијата

Сексот меѓу мажите останува доминантен начин на пренесување на ХИВ во земјите од Европската унија и Европската економска зона (ЕУ/ЕЕА),…

Свет
Транзиција од поддршката на Глобалниот фонд кон националo финансирање: улога, можности и приоритети за граѓанското општество во Албанија

На 23 и 24 октомври во Тирана се одржа работилницата „Транзиција од поддршка на Глобалниот фонд кон национално ниво на…

Македонија
SWAN оддржа регионална конференција за зајакнување на активистичкото движење и мобилизација на заедницата на сексуални работници преку SWIT алатката

Swan Ceeca, во соработка со ICRSE, оддржа регионална конференција за зајакнување на активистичкото движење и мобилизација на заедницата на сексуални…

Македонија
ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ЗА ЗАЈАКНУВАЊЕ НА ЛГБТИ ЗАЕДНИЦАТА ВО РАМКИ НА ПРОЕКТОТ ЗА ЛГБТИ ИНКЛУЗИЈА 2.0

ЛГБТИ заедницата доживеа големи промени во однос на јавната поддршка, перцепција и насилството врз заедницата. Изминатата деценија се водеше континуирана…

1 2 3 4 75