Македонија

Македонија

Диазепам

Диазепам (бензодиазепам, валиум) е депресант од класата на бензодиазепини, кој поседува анксиолитичко, антиконвулзивно, седативо и мускулно-релаксантско…

Македонија

Метамфетамин

Метамфетамин – N-methylamphetamine (Mет, Кристал Мет) е потентен долготраечки синтетски стимуланс од фенетиламинска и амфетаминска класа…

1 31 32 33 34 35 42