Македонија

Македонија

Повик за избор на најдобра новинарска статија на тема „Одржливоста и потребата на програмите за намалување на штети од употреба на дроги во Република Македонија“

Поддржи. Не казнувај! Support. Don’t Punish. е глобална кампања за застапување која повикува за подобри политики поврзани…

Македонија

Диазепам

Диазепам (бензодиазепам, валиум) е депресант од класата на бензодиазепини, кој поседува анксиолитичко, антиконвулзивно, седативо и мускулно-релаксантско…

Македонија

Метамфетамин

Метамфетамин – N-methylamphetamine (Mет, Кристал Мет) е потентен долготраечки синтетски стимуланс од фенетиламинска и амфетаминска класа…

1 30 31 32 33 34 41