Новости

Македонија
Граѓанските организации реагираат на скандалозната изјава на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев

Ние долупотпишаните граѓански организации, остро ја осудуваме скандалозната, недолична, хомофобна изјава на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран…

Македонија
Реакција на Националната мрежа за борба против хомофобија и трансфобија по повод изјавата на премиерот Зоран Заев

Почитуван премиере Заев, ЛГБТИ луѓето зборот „педер“ го слушаат секојдневно; во училиштата, на улица, во државните институции, од ресторани и…

Новости
Хемсекс и градот

По повод Глобалниот ден на кампањата Поддржи, не казнувај, во текот на месецот на  Гордоста, Ре Генерација (Re Generation) организираше…

Истражувања и анализи
“Можности за финансирање на програмите за зависности кои ги спроведуваат граѓанските организации од акцизите за етил алкохол, за пиво и за цигари”

Од 1996 година до денес, во Република Македонија се развиени и функционираат 16 програми за намалување на штети од употреба…

1 2 3 69