Аукција за дечињата од ХОПС

0

На 11 април во 19 часот во Јавна соба (Public Room), правиме аукциска вечер. Таа вечер ја посветуваме на дечињата чии родители се корисници на дроги и сексуални работници.

Како недостиг на финансии имаме потреба да мрдаме со прст и да направиме нови акции за да можат нашите дечиња да продолжат да доаѓаат во дневниот центар на ХОПС, каде ќе продолжат да разговараат со својот психолог, да работат со својот педагог, ќе комуницираат со социјалните работници, ќе изработуваат креативни изработки, ќе го развиваат својот креативен ум, а воедно ќе им овозможиме и посети на културни и социјални активности.

Ова ни беше мотивација да се организираме и исконтактираме луѓе кои би сакале да ни помогнат и за наша среќа многу уметнички и уметници прифатија.

Затоа на 11-ти април од 19 часот во Јавна соба, заедно со Мрдни со прст / Lëviz me gisht организиравме аукциска вечер.

Во 19 часот да почнеме да се собираме и Jас сум Цако- I am Cako да почне да нѐ забавува со неговата плеј листа.

Во 20 часот се надеваме до 20 и 15 можеме да почнеме со аукцијата каде Сашко Коцев (Sasko Kocev) ќе нѐ мотивира да купиме некое од делата на нашите уметници.

Имаме и мени на емпатија 🙂

• Тивка аукција: ако сакате срамежливо и тивко до се наддавате за делата изработени ид нашите дечиња и од уметниците, можете тоа да го направите со тивката аукција, на хартија.
Тука имаме различни изработки, маици, чаши, лампи, фотографии, накит.
• Гласна аукција: ако сакате гласно да се наддавате, Сашко ќе ви помогне.
• Ќе имаме и кутија за дарежливи рачиња.
• Директна продажба на книги.

Ви благодариме дечиња за изработките и Ване КостурановЗоран КардулаГоран Костовски (Индог)Тони Попов,Вања и Катја Штркови, Ирина ТошеваИван Петрушевски (Флим)Јана Јакимовска и Ненад ТонкинАна БунтевскаВлатко Деков, Нора, Ани Би, Елена ФиданскаИрена МилаЕрина БогоеваДејан БошковскиДавид Ристевски (Dreadpen)Ем Елепфантски, Лилика СтрезовскаДороти ПачковаСкопско астрономско друштво / Skopje Astronomical Society и Мартин Стојановски, Гордана Вренцоска, Александар НаумчевскиСимона Манчевска, Анастасија Величковска, Лидија Колега, Соња Манџук, Васко Серафимов, Марија Трпеска, Тихомир Јанчовски. Многу ни е драго дека се вклучија и самите родители на децата со свои дела.

По аукцијата продолжуваме со журка, ама во следниве денови ви откриваме со кого.

*(поддршката ни се заголемува, секое име кое ќе се вклучи ќе си го додадеме на самиот ивент)

Им благодариме на Град Скопје Официјален профил за досегашната поддршка, на Симона Спировска, Милош Б. Андоновски, Театар за сите,Teatar za deca i mladinci – Skopje, Калина Коси, KonektTelekom MK за пакетчињата и Сашко Коцев за минатата година што не поддржаа со мини возбудливи акции за децата и родителите. Дојдете си на 11-ти да се дружиме пак. ♥

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.