Објавен е шестиот број на списанието Дроги - Политики и практики

​Шестиот број на Дроги – Политики и практики обрнува внимание на една исклучително чувствителна тема – млади кои употребуваат дроги. Здруженијата на граѓани веќе неколку години предупредуваат дека во Македонија има се повеќе деца и млади кои употребуваат дроги и ги повикуваат надлежните институции да воведат соодветни мерки за лекување и рехабилитација. За жал, игнорантскиот однос на институциите дополнително ги отежнува напорите, оставајќи ги здруженијата на граѓани осамени во борбата со законските ограничувања за хуман однос кон децата и младите кои употребуваат дроги.

Целосното издание во ПДФ формат можете да го преземете преку следната врска.