„Легализација и понатаму“ - интервју со Итан Наделман

Тимот на Drugreporter го интервјуираше поранешниот директор на Алијансата за политики за дрогиИтан Наделман.

Тој е основач на Центарот Линдесмит во 1994 година и директор на Алијансата за политики за дроги, речиси 20 години. За време на неговото раководство, ставовите на американското општество кон прашања како што се регулирање на канабисот драматично се трансформирале, додека реформите во кривичната правда постигнале огромен напредок низ САД. Списанието Ролинг Стоун го опиша како “вистински цар на дрогите" и “движечка сила за легализација на канабисот во Америка".

Неговата оставка оваа година ги шокирала многумина. Drugreporter разговараат со него за неговата оставка и идните планови. Како и како тој гледа на сите предизвици т.е реформско движење на политиката за дроги, легализација и пошироко.

Извор: http://drogriporter.hu/en/