„Забавувај се безбедно“ - (Европска турнеја)

По Берлин, Антверп, Варшава, Будимпешта и Белград, “Play safe” ќе се проектира и во Скопје!

Оваа среда од 18:00 во ГЕМ може да го изгледате овој документарен серијал и да поразговарате со продуцентот на филмот за намалување на штети од употреба на дроги.

Сите сцени во "Play safe" се сосема реални. Овој едукативен и на моменти шокантен серијал ги документира напорите на луѓето да ги преземат сите мерки на претпазливост при употреба на дрогите од избор.

П.С. Принципите на намалување на штети не ја промовираат употребата на дроги туку прифаќаат дека таа постоела и ќе постои. Затоа се потребни напори за минимизирање на ризиците бидејќи е јасно дека некои начини на употреба на дроги се побезбедни од други.