Спасете го Роман од егзекуција како мерка за борба против дрогите

Роман Калашников, 29 години за помлаку од две недели ќе му биде одземен животот поради поседување на 2.9 кг хашиш.
Тој не е убиец
Не е терорист
Не е силувач.
Ништо од сето тоа!
Обвинет е на смртна казна поради тоа што е фатен со 2.9 кг хашиш во Бали, што сепак не би требало да е причина за смрт. Единствената шанса  да го избегне тоа е да се ангажира адвокат (http://www.balilawyer.net/) по цена од 50 000 американски долари за да се бори во судот. Неговите пријатели ја користат последната можност за да се спаси неговиот живот.

Кога човешетвото прогресира за ова прашање во Индонезија сеуште постои смртна казна како мерка за војната против дрогите.

На ЛИНКОТ можете да донирате.