Бидете дел од новото истражување на Глобалната мрежа на луѓе кои живеат со ХИВ

Глобалната мрежа на луѓе што живеат со ХИВ (ГНП +) започна глобална анкета за подобрување на своето стратешко планирање 2018-2022. Тие сакаат да слушнат од луѓето што живеат со ХИВ ширум светот за ситуацијата во различни земји, вклучувајќи прашањата поврзани со пристапот до третман, непотребни акции, дискриминација во здравствени услови, апсења поврзани со кондоми и дистрибуција на шприцови или имање секс додека се ХИВ позитивни.

Сексуалните работници кои живеат со ХИВ особено се охрабруваат да учествуваат во истражувањето кое е достапно на англиски, француски, руски и шпански и треба околу 15 минути.

Истражувањето е достапно овде.