61-ва Седница на Комисијата за наркотични дроги (CND)

Од 12 до 16 март 2018 година, Комисијата за наркотични дроги (CND) ќе ја одржи својата 61- ва седница. Информации за учесниците се достапни на официјалната страница на сесијата. VNGOC, исто така изготви Прирачник за невладини организации кои учествуваат на CND, достапен тука.

Блогот на CND ќе обезбеди ажурирања во реално време на пленарната сесија и избрани странични настани. Можете исто така да го следите профилот на  IDPC твитер кој ќе обезбеди ажурирања во живо на клучни настани, или следете ги хаштазите #CND2018 или #CND61.

CND апликација

Во рамките на глобално партнерство за политики на дроги и развој (GPDPD), е развиена CND  апликација за да се олесни следењето на дебатите и сесиите. Оваа мобилна апликација ќе ви помогне да пратите во живо она што се случува на CND. Апликацијата може да се симне од продавницата на Apple или Android.